Dirigent

RafJanssenMomenteel staat de Fanfare onder leiding van Raf Janssen.

Raf Janssen is geboren op 27/12/1971 te Bree.
Momenteel is hij woonachtig te Gruitrode. Hij is getrouwd en vader van 5 kinderen.

Buiten dirigeren bespeelt hij de tuba en de schuiftrombone. Muzikale studies heeft hij niet gedaan. Wel is hij 15 jaar lid geweest van het jeugdorkest van de muziekschool te Bree.

Ik lach er soms zelf mee dat ik de muziekschool van Bree niet afgemaakt heb omwille van internaat verplichtingen (te Hamont-lo).

Op jonge leeftijd is hij gaan meespelen in de harmonie van Bree (KH Sint- Michiel) waar hij ook nu nog altijd meespeelt.
Verder is Raf ook nog actief in de blaaskapellenwereld. Zo heeft hij 25 jaar meegespeeld met de blaaskapel van Bree (Os Genuge) en is hij reeds 10 jaar de (bende)leider van blaaskapel Pax Band uit Opitter.

Bij Hamont-Lo is hij nu meer dan 8 jaar actief en heeft de fanfare al naar verschillende hoogtes weten te tillen. Waaronder de hoogtepunten zeker de internationale Mars- en showwedstrijden der lage landen zijn. Zo behaalde de fanfare in 2012 een 1ste prijs cum laude met een score van 90,10%. In 2014 kwam hier nog een schepje bovenop met een prachtige prestatie die goed was voor een 1ste prijs cum laude met een score van 93,08%.