Al marcherend naar cum laude

Prachtige muziek, veel sfeer en verbroedering zijn de kernwoorden die het afgelopen muzikale Pinksterweekend in Hamont omschrijven. Ook de weergoden die de Mars- en Showwedstrijden tot de laatste minuut goedgezind bleven, maakten dat deze 27ste editie weer een groot succes werd.

Ook De Eendracht uit Hamont-Lo nam met succes deel aan de wedstrijden. Als trouwe deelnemer van dit evenement stond de fanfare samen met de drumband op zondag klaar aan de startstreep om het beste van zichzelf te geven. Maandenlang werd er hard gewerkt en vele repetities gingen hieraan vooraf. Het trio dat deze repetities in goede banen leidde bestaat uit instructeur Domien Poelmans, dirigent Raf Janssen en tambour-maître Lynn Renckens. Keer op keer weten zij de muzikanten, jong en oud, te motiveren met een geweldige inzet als gevolg.

Deze inzet werd beloond. De Koninklijke Fanfare en Drumband De Eendracht Hamont-Lo greep in de hoogste prijzenpot met het behalen van een monsterscore: 93.08 %, goed voor een eerste prijs cum laude! Met deze ongelooflijke uitslag dragen zij voor de komende twee jaar weer de titel ‘Kampioen der Lage Landen’.

Eerder afgelopen zondagnamiddag nam naast de fanfare ook de drumband van De Eendracht apart deel aan de wedstrijden. Ook hier werd hard voor gerepeteerd en zij behaalde een mooi resultaat van 86,15 %, goed voor een eerste prijs!

Zoals u leest blikt de hele vereniging dus terug op een meer dan geslaagd weekend. In het Pinksterweekend van 2016 zal De Eendracht weer klaargestoomd zijn om de titel ‘Kampioen der Lage Landen’ te verdedigen!