Dirigent

Het fanfareorkest staat onder leiding van Sander Jakubka.

Sander begon zijn muzikale carrière op negenjarige leeftijd aan de Kunstacademie Noord-Limburg met het leren bespelen van accordeon. In zijn tienerjaren verruimde hij zijn muzikale horizon en zo kwam hij ook in de hafabra-wereld terecht. Als geboren en getogen Hamontenaar sloot hij zich aan bij onze vereniging waar hij koos voor trompet, om deze enkele jaren later in te ruilen voor euphonium.

Op achtienjarige leeftijd trok Sander naar het Lemmensinstituut te Leuven om zich te specialiseren in accordeon. Hij kwam terecht in de klas van Eddy Flecijn, volgde verschillende masterclasses bij gerenommeerde accordeonisten uit binnen- en buitenland en studeerde in 2018 af met onderscheiding.

Met zijn andere voet in de hafabra-wereld, werd Sander in 2015 toegelaten in de directieklas van Ivan Meylemans, Jan Van der Roost en Piet Swerts. Tijdens deze opleiding kreeg hij de kans om repetitiesessies te leiden bij professionele orkesten zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, alsook het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens” (NL). In 2020 studeerde hij af met onderscheiding en behaalde daarnaast ook zijn pedagogisch diploma.

Na vijftien jaar spelend lid te zijn van onze vereniging, heeft Sander sinds juni 2022 de muzikale leiding over ons fanfareorkest. Hij is leerkracht accordeon aan de Kunstacademie Noord-Limburg en is een veelgevraagd dirigent voor gastrepetities, play-ins en andere muzikale projecten.