Fanfare figureert in langspeelfilm

Maandag 7 april 2014, Brussel.
Toen een aantal weken geleden de vraag binnenkwam of de fanfare van Hamont-Lo wou figureren in een echte langspeelfilm waren de reacties divers. Het ging van: “Hoe komen ze toch bij ons terecht???” tot “Natuurlijk!! Wij zijn dan ook de knapste fanfare van West-Europa!!”.

Het gaat over de film Brabançonne van Vincent Bal met onder andere Koen Van Impe (de kale van Aspe), Amaryllis Uitterlinden (de rosse uit Ella) en Tom Audenaert (de blinde Jozef in Hasta la vista)
Hoe dan ook, op 7 april was het dan zo ver.
Om half 6 ’s morgens vertrok de bus richting Brussel, waar een uitgebreid ontbijt stond te wachten (acteren gaat natuurlijk niet op een lege maag…). Na een korte briefing konden we aan de slag. Het was al snel duidelijk dat er voor ons een hoofdrol was weggelegd… Van de figuranten dan toch… En dan alleen in deze scene… Of toch een gedeelte ervan.. Zoals verwacht moest dezelfde scene een aantal keer opnieuw gedaan worden. Er werd tegen de rails van de camera gestampt, er werd recht in de camera gekeken, er werd tijdens het opnemen geroepen “dat het verkeerd was”, er werd niet verbaasd genoeg gedaan,… Misschien is het acteren toch niet voor iedereen weggelegd.
Tijd voor de lunch. En wat doet een bende muzikanten als ze even niks te doen hebben: Muziek maken!! Zelfs de polonaise ging door de zaal.
Maar toen moesten we weer aan de slag. Althans de andere verenigingen. Wij moesten nog even wachten. En nog even wachten. En toen was het half 6. Na nog 1 keer over de set te mogen lopen, was het al weer tijd om te vertrekken.
Terug aangekomen op ’t Lo, was iedereen toch wel tevreden over onze prestaties in de voormiddag, alleen jammer dat we in de namiddag niet meer aan bod kwamen. (hadden we iets verkeerd gedaan??)

We zijn heel benieuwd naar het resultaat!!! U ook??
De film zal rond het einde van het jaar uitkomen.