Muziekschool

ALGEMEEN

Voor de algemene muziekopleiding en instrumentenleer werkt de fanfare samen in de Stichting Muziekactiviteiten Grensland (www.muziekschoolgrensland.nl). Deze stichting is een grens overschrijdende samenwerking tussen Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Hamont, Harmonie Eendracht Maakt Macht Budel, Harmonie Sint-Antonius Budel-Schoot, Harmonie Les Echos Budel-Dorplein en Fanfare De Eendracht Hamont-Lo. Recent zijn ook nog de muziekverenigingen uit Gastel en Soerendonk toegetreden.

VORMING

Leerlingen vanaf tweede leerjaar basis onderwijs komen in aanmerking voor de driejarige algemene muzikale vorming (AMV) (later starten is steeds mogelijk, voor volwassene is er een aangepast programma).
Na het tweede jaar AMV kiezen de leerlingen voor een instrument. Ze volgen dan een meerjarige opleiding bij gediplomeerde docenten van de muziekschool. Gedurende deze opleiding kunnen ze doorstromen naar onze samenspel groep (zie rubriek Samenspel)
Voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht bij de verantwoordelijke Marie-José Daniëls of bij een van de bestuursleden.